18 marts 2006

Muhammed-tegninger med FN-moms


Der har vi Doudou Diene. Nu kan han passende stille sig over til de andre fuskere, som Muhammed-sagen har fået til at krybe frem under stenene i stort tal. Man kunne snart fylde en hel bog med alle de mærkelige oplysninger, der er bragt til torvs - nogle formentlig af uvidenhed, men andre med særlige hensigter for ikke at sige lumske bagtanker. Jeg tror lige Doudou kan mase sig ind mellem Akkari Grisetud og Tøger Citatfusker. Og smil så til verdenspressen...

Doudou Diène fra Senegal, der er FN's rapportør angående racisme, racediskrimination, fremmedhad og intolerance, er som måske bekendt auteur til en netop offentliggjort rapport til FN’s Menneskerettighedskommission, der kritiserer Danmark. De frygtelige tegninger og hvad der siden skete viser, at den er helt gal med islamofobien i Danmark og i særdeleshed er det helt galt, at Anders Fogh Rasmussen ikke holdt det efterhånden berømte møde med de 11 krænkede ambassadører. De får åbenbart også Politiken i Senegal.

Politiken har oversat et større uddrag af teksten, men ikke det følgende uddrag:

La manifestation la plus grave de la détérioration de la situation des populations arabes et musulmanes en général et de l'islamophobie en particulier est illustrée par la publication de caricatures du prophète Mahomet par le journal danois Jyllands-Posten. Ce journal a publié, le 30 septembre 2005, 12 caricatures du prophète Mahomet. Entre autres, trois de ces caricatures montrent: la tête du Prophète surmontée d.un turban en forme de bombe à la mèche allumée, le Prophète comme un diable tenant dans sa main une grenade, et le Prophète offrant dans l'au-delà des jeunes filles vierges à des auteurs d'attentats-suicides.
Det centrale afsnit på dansk:

Denne avis offentliggjorde den 30. september 2005 12 karikaturer af profeten Muhammed. Blandt andre viste tre af karikaturerne: Hovedet af profeten forsynet med en turban formet som en bombe med tændt lunte, profeten som en djævel holdende en granat i hånden og profeten, der i det hinsidige tilbyder unge jomfruer til udøverne af selvmords-attentater.
Hele rapporten på fransk, spansk eller arabisk 13/02/2006 E/CN.4/2006/17

Det første billede er meget godt ramt. Men på billede nummer to skulle vi altså have profeten som djævel, ja den er god nok - der er horn i panden - med en granat. Der er ingen granater på de billeder, vi kender fra den frie del af pressen. Jeg ser nogle meget vide ærmer, som sagtens kunne skjule lidt af hvert, men nogen granat er der altså ikke på tegningen. Man må endda sige, at af en djævel at være, er det en ret blid profet - der er noget næsten Jesus-agtigt pjokket over fyren.

Og bedst af tre: Her cykler den overspændte senegalesiske fantasi langt ud på savannen: Pointen i Julius's tegning er jo netop, at der ingen jomfruer er, men Doudou Diene beskriver disse jomfruer of the mind i malende vendinger og kalder dem endda unge jomfruer. Den mand har en syg fantasi.

Der sættes et lille griseøre på her og en grisetryne der, og så ser det hele lidt værre ud, og så får det tilsidst et tillidvækkende stempel: FN. Og Politiken sætter også sit stempel på, men hvor meget tillid, der er tilbage dér, er jo efterhånden et godt spørgsmål. Men man må jo bevidst have valgt beskrivelsen af billederne fra. Som uvæsentligt måske? En rutinemæssig selektivitet?

Man må jo indrømme, at det lykkes for Doudou Diene at hæve effekten med små midler.

Og et nyt ord på fransk: Når man sprænger sig selv i luften i Allahs navn, bliver man auteur. Fint skal det være.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home