16 marts 2006

Antisemitisme mod antisemitisme

En gruppe israelere har startet deres egen antisemitiske tegne-konkurrence som reaktion på de danske tegninger og som reaktion på en iransk Holocaust-tegnekonkurrence. Med ondt skal ondt fordrives. Flere detaljer og flere tegninger www.boomka.org/ De er ikke lige sjove allesammen, men det er vist også en udbredt misforståelse, at satire skal være sjovt. Satire skal først og fremmest være skarp.

I den udstrækning svenskere overhovedet forholder sig til til Muhammed-tegningerne, som de ikke kan tåle at se, er den mest udbredte mening, at de er "smaklösa" og derfor ikke skulle have været offentliggjort. I Sverige har man Udenrigsministeriet til at sørge for, at rammerne for god smag ikke overskrides. Et enkelt veltilrettelagt slag med pisken mod en hjemmeside på den politiske yderfløj, og straks retter middelklasen ind.

Note: Ja, det står rigtigt nok. Der er kun én politisk yderfløj i Sverige. Der findes ingen venstreekstremister, da de anvendes af den socialdemokratiske regering som støtteparti. Derfor må de ikke kaldes ekstremister, yderligtgående eller lignende stigmatiserende betegnelser - de ord er forbeholdt højrefløjen, men det er en anden historie.